Pinnan kosmeettiset aineet

Kun betonin pinnan laatu ei vastaa odotuksia, voidaan pinta käsitellä tasoittavalla aineella. Pintakäsittelyllä saadaan aikaan kestävä lopputulos, joka tuo esiin betonin kauniin luonnollisen pinnan.  

MC-Repacryl

MC-Repacrylin avulla betonipinta voidaan uudistaa ilman että betonin omaleimainen ilme muuttuu. MC-Repacryl-viimeistelypasta soveltuu betonipinnan osittaisista korjauksista jopa kokonaisen betonielementin jälkipaikkauksen ja elementin pinnan värivirheiden korjaamiseen. MC-Repacrylillä on saksalainen DGNB-ympäristöluokitus ja se on EMICODE®-sertifioitu.

MC-Repacryl on mineraalisia täyteaineita sisältävä kopolymeeridispersio. Betonipinnan uudelleen käsittelyssä se mahdollistaa kevyen sävytyksen säilyttäen kuitenkin betonin luonnollisen mattapintaisen ulkonäön. MC-Repacrylillä käsitellyt pinnat ovat UV- ja säänkestäviä, eikä tuote estä veden haihtumista betonista.

MC-Reparcyliä on saatavilla kolmessa värisävyssä. Näitä sekoittamalla saadaan aikaan halutun sävyinen harmaa jälkikäsittely. Sävytysvahvuutta ja peittokykyä voidaan lisäksi säädellä muuttamalla veden määrää. Väriä voidaan myös muuttaa lisäämällä sekaan betonipigmenttejä.

MC-Repacryl voidaan levittää sienellä, telaamalla tai ruiskuttamalla. Käsittelyn voi tehdä myös talviolosuhteissa. Sitoutumisaikaa lyhentävää kiihdytintä käyttämällä betonielementit voidaan valmistella kuljetusta varten jopa varttitunnissa.

MC-Repacryl voidaan täydentää seuraavilla tuotteilla:

MC-Powertop F - säätää MC-Repacrylin koostumusta

MC-Powertop F tekee MC-Repacrylistä laastimaisen, jonka avulla MC-Repacrylin koostumusta on helppo säätää halutuksi.  Laastia käyttäen valuhuokoset ja muut betonin pinnan kolot saadaan täytettyä aina 6 mm:n syvyyteen asti. MC-Powertop F -tuotteen työstöaika +20 asteen lämpötilassa on noin 30 min. Tuotteesta on saatavilla Rapid-versio, jolloin työstöaika +10 asteessa on 15 min.

MC-Powertop F concrete grey ktt

MC-Powertop F medium grey ktt

MC-Nafuquick HT - mahdollistaa kuumien elementtien käsittelyn

Muotista puretut betonielementit on mahdollista viimeistellä MC-Nafuquick HT -erikoislaastilla, joka kestää alustan lämpötilaa aina +70 asteeseen saakka. Tuotteella käsiteltävää aluetta ei tarvitse kostuttaa.

 MC-Additiv 4DS - nopeuttaa viimeistelyä

MC-Additiv 4 DS-kiihdytin lyhentää viimeistelytuotteiden sitoutumisaikaa, joka nopeuttaa viimeistelytöiden valmistumista.

MC-työkalusetti

MC-työkalusetti sisältää tasoituslastan, MC-kumisen tasoituslastan, muurauskauhan, MC-viimeistelysienen, luonnonsienen, hiontalastan, 4 hiontaverkkoa ja kiilloitusfleecen sekä suojakäsineet ja -lasit.

Tutustu työohjeeseemme: Betonielementtien viimeistely MC-tuotteet

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.