Valuankkurit

Valuankkurit ovat betonivaluun asennettavia sisäkierteisiä kiinnitysosia, jossa sisäkierre jää betonipintaan. Valuankkurin avulla betonirakenteeseen voidaan tehdä väliaikaisia tai pysyviä kiinnityksiä kuusioruuvia tai kierretankoa apuna käyttäen. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi elementtien asennustukien tai kaiteiden kiinnitykset.

Vemo-valuankkurit

Vemotyypit 995-G, 1036-G, 1140 ja 1130 ovat teräsputkesta valmistettuja ns. putkivemoja. Näillä putkivemoilla on BY:n käyttöseloste. Putkivemoja valmistetaan sähkösinkityllä pinnoitteella sekä haponkestävinä. Eri materiaalien saatavuudet on esitetty tarkkemmin käyttöohjeessa.

Vemo käyttöohje

Vemo käyttöseloste

DB-valuankkuri

ETA-hyväksytty ja CE-merkitty järeä valuankkuri. Kaksi eri mallia, pidempi käyrällä tartuntateräksellä varustettu ja lyhyempi tyssäpäinen malli. Ankkureiden mitoitukseen voi netistä ladata mitoitusohjelman, jonka avulla voidaan mitoittaa erilaisia yhden tai useamman ankkurin kuormitustapauksia. 

DB-ankkuri esite

DB-ankkuri ETA-hyväksyntä

DB-ankkuri mitoitusohjelman lataus

DEMU 1988 -pulttiankkuri

Pulttiankkurissa DEMU 1988 on tartuntana käsittelemätön kuusiokantapultti, joka on kiinnitetty putkesta valmistettuun sisäkierreosaan. Sisäkierreosa on sähkösinkitty, kuumasinkitty tai haponkestävä. 1988 on CE-merkitty ETA-hyväksynnän perusteella. 

Esite

ETA-hyväksyntä

Suoritustasoilmoitus/DoP

Laskentaohjelman lataus

T-Fixx-valuankkuri

T-Fixx on putkesta valmistettu valuankkuri, joka on ETA-hyväksynnän perusteella CE-merkitty. 

Esite

ETA-hyväksyntä

Suoritustasoilmoitus/DoP

Laskentaohjelman lataus

Kierretankojen jatkokset

Lisäksi saatavana on esimerkiksi kierretankojen jatkamiseen viereisen kuvan mukaisia tankoliittimiä joko läpikierteellä tai kaksiosaisella kierteellä. Kysy saatavuutta ja muita lisätietoja meiltä.

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.