Vetotangot ja -vaijerit

Tulvaniityn silta - Helsinki

Tulvaniityn silta on Helsingin Pihlajistossa sijaitsevaan Tulvaniityn puistoon suunniteltu jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu kaarisilta, joka ylittää Vantaanjoen ja yhdistää Veräjämäen ja Viikinmäen kaupunginosat. Silta otettiin käyttöön lokakuussa 2020. Alue on luonnonsuojelullisesti tärkeä, sillä alueella asustaa liito-oravia, vuollejokisimpukoita ja metsoja. Siltaratkaisussa haluttiin ottaa mahdollisimman hyvin huomioon alueen maisemalliset arvot, luonto, sen eläimet sekä mahdolliset vesistövaikutukset, kuitenkaan ulkoilualueen toimivuutta unohtamatta. Sillan toteutti teräsrakentamisen asiantuntija Normek Oy.

Sillan kannen tukemiseen valikoitui Semtun toimittama ETA-hyväksytty Pfeifer UMIX-vetotankojärjestelmä, joka mahdollisti sillan kannen ripustuksen turvallisesti ja esteettisesti. Näin alueen upeat maisemat jäivät näkyviin, eikä siltaa tarvinnut tukea vedenvirtaamista estävin pilarein.

Tulvaniityn silta (42) siivottu pieni.jpg

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.