Kuivasirotteet ja lattiapinnoitteet

Betonilattian tärkeimpiä ominaisuuksia on hyvä kulutuskestävyys, joka yhdistettynä hyvään tasaisuuteen tekee lattiasta sopivan alustan tuotantoon ja varastointiin. Hyvä kulutuskestävyys saadaan aikaan hyvällä runkoaineella, tiiviillä pinnalla ja korkealla lujuudella.

Tekemällä lattia korkealujuusbetonista saadaan hyvä kulutuskestävyys, mutta samalla suurempi kutistuma ja halkeiluriski. Siksi lattianvalmistuksessa käytetään ns. kuivasirotteita, joilla tehdään valmistusvaiheessa korkealujuuksinen, kulutusta kestävä pinta normaaliin alusbetoniin.

Toinen tapa on tehdä kulutuspinta jälkikäteen käyttämällä lattiatasoitteita ja pinnoitteita. Niillä myös korjataan  vanhoja betonilattioita tai muutetaan lattian väriä. 

Lattiapinnoitteet

Valikoimassa on useita laatuja, eri käyttökohteisiin asuinrakennusten lattioista kovaa kuormitusta kestäviin teollisuuslattioihin.

Sem®Quartz-kuivasirotteet

Kuivasirotemenetelmällä saadaan noin kaksinkertaistettua betonilattian pinnan lujuus. Menetelmä soveltuu pääosin vain uusille lattioille. 

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.