Jälkihoitoaineet

Betonilattian ja laajojen betonipintojen ongelmana on betonin liian nopea kuivuminen, joka aineuttaa betonin pintaan plastista halkeilua tai rakenteellista kuivumiskutistumaa. Kutistuma johtuu betonin tilavuuden muutoksesta, joka tapahtuu kun vesi pääsee haihtumaan betonin pinnalta nopeammin kuin sitä nousee pintaan betonin sitoutumisessa. Tämän ilmiön estämiseksi betonipinnat tulee jälkihoitaa joko levitettävillä aineilla tai muovilla. Yleisesti aineiden levitys suoritetaan ruiskulla tai lastalla.

Jälkihoitoaineet muodostavat betonin pintaan tiiviin kalvon joka estää veden haihtumisen betonipinnalta. Varsinaisen jälkihoitoaineen valinnassa tulee huomioida tuleva betonin pinnoitusmenetelmä. Vahapohjaiset tuotteet on mahdollista poistaa vain sinkopuhaltamalla. Jälkihoitoaineita, jotka eivät muodosta varsinaista kalvoa vaan toimivat betonin kanssa yhdessä, ei tarvitse poistaa, vaan ne toimivat pohjusteena pintakäsittelyaineille. Puhutaan myös varhaisjälkihoitoaineista, jotka levitetään heti tuoreelle betonille helpottamaan hiertovaihetta. Näiden tuotteiden lisäksi tulee käyttää myös varsinaisia jälkihoitoaineita.

Curing 101 SF – poistettava pinnoitettaessa sinkopuhaltamalla

Vahapohjainen emulsio, joka ruiskutetaan vastavaletulle betonipinnalle. Curing 101 SF muodostaa betoninpintaan kalvon, joka suojaa betonia ennenaikaiselta kuivumiselta kovettumisprosessin aikana. Poistettava sinkopuhaltamalla pinnoitettaessa. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Väyläviraston hyväksymä (SILKO) jälkihoitoaine.

Curing 101 SF esite

Curing 101 SF käyttöturvallisuustiedote

SILKO-hyväksyntä

MasterKure 220 WB

Akryylidispersio, joka muodostaa betonin pinnalle vettä läpäisemättömä kalvon, joka hidastaa veden haihtumista kovettumisen aikana. Tuote toimii useinmiten pohjusteena pinnoitettaessa. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Voidaan käyttää välijälkihoitoon laimentamalla MasterKure 220WB vedellä suhteessa 1:5.

Masterkure 220 WB esite

Masterkure 220 WB käyttöturvallisuustiedote

Pieri®Curing TP-2002, vaakapinnoille – helppo poistaa

Synteettinen, vesiohenteinen emulsio. Voidaan käyttää kaikkiin betonilattioihin, teollisuuslattioihin ja betonikäytäviin. Soveltuu vaakapinnoille. Pinnoitettaessa arvioitava tuleeko kalvo poistaa esim. hiomalla.

Pieri®Curing TP-2002 esite

PieriCuring TP-2002 käyttöturvallisuustiedote

Sem®Cure, vaaka- ja pystypinnoille - ei tarvitse poistaa pinnoitettaessa

Vesiohenteinen polymeeridispersio, joka toimii yhdessä betonin kanssa muodostamatta erillistä kerrosta. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Tuotetta ei tarvitse poistaa pinnoitettaessa.

Sem®Cure esite

Sem®Cure käyttöturvallisuutiedote

Sem®Curing binder, vaaka- ja pystypinnoille – jätetään pölynsidonnaksi

Kaksikomponenttinen, hartsipohjainen betonin jälkihoitoaine, joka toimii myös pölynsidonta-aineena.

Sem®Curing binder esite

Sem®Curing binder, A-komponentti käyttöturvallisuustiedote

Sem®Curing binder, B-komponentti käyttöturvallisuustiedote

E-RED - varhaisjälkihoitoaine

Haihtumista hidastava varhaisjälkihoitoaine betonipinnoille. Tuote voidaan laimentaa käyttöliuokseksi vedellä suhteessa 1:1.

E-RED esite

E-RED käyttöturvallisuustiedote

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.