Jälkihoitoaineet

Betonilattian ja laajojen valujen ongelmana on betonin liian nopea kuivuminen, joka aiheuttaa betonin pinnalle plastista halkeilua tai rakenteeseen kutistumahalkeamia. Kutistuma johtuu massan tilavuuden muutoksesta, jota tapahtuu kun vesi betonin pinnalta haihtuu nopeammin kuin sitä erottuu massasta. Näiden tapahtumien kontrolloimiseksi ja estämiseksi käytetään jälkihoitoainetta ja ns. varhaisjälkihoitoainetta. Tuote ruiskutetaan tai levitetään lastalla betonin pinnalle oikeaan aikaan ja se muodostaa tiiviin, väliaikaisen kalvon, joka estää liian nopeaa betonin kuivumista.

Jälkihoitoaineen valinnassa on huomioitava myös sen poistaminen betonipinnalta. Jotkut tuotteet kiinnittyvät pintaan niin tiukasti, että niiden poistaminen on vaikeaa. 

Curing 101 SF – erittäin vaikea poistaa

Vahapohjainen emulsio, joka ruiskutetaan vastavaletulle betonipinnalle. Curing 101 SF muodostaa betoninpintaan kalvon, joka suojaa betonia ennenaikaiselta kuivumiselta kovettumisprosessin aikana. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Liikenneviraston hyväksymä (Silko) jälkihoitoaine.

Curing 101 SF esite

Curing 101 SF käyttöturvallisuustiedote

Silko-hyväksyntä

MasterKure 220 WB   – vaikea poistaa

Akryylidispersio vaaka- ja pystypinnoille. MasterKure 220 WB muodostaa betonin pinnalle vettä läpäisemättömän kalvon, joka hidastaa ratkaisevasti veden haihtumista kovettumisen aikana. Voidaan käyttää välijälkihoitoon laimentamalla MasterKure WB 220 vedellä suhteessa 1:5.

Masterkure 220 WB esite

Masterkure 220 WB käyttöturvallisuustiedote

Pieri®Curing TP-2002, vaakapinnoille – helppo poistaa

Synteettinen, vesiohenteinen emulsio. Voidaan käyttää kaikkiin betonilaattoihin, betonikäytäviin ja teollisuuslattioihin.

Pieri®Curing TP-2002 esite

PieriCuring TP-2002 käyttöturvallisuustiedote

Sem®Curing binder, vaaka- ja pystypinnoille – jätetään pölynsidonnaksi

Kaksikomponenttinen, hartsipohjainen betonin jälkihoitoaine, joka toimii myös pölynsidonta-aineena.

Sem®Curing binder esite

Sem®Curing binder, A-komponentti käyttöturvallisuustiedote

Sem®Curing binder, B-komponentti käyttöturvallisuustiedote

E-RED - välijälkihoitoaine

Haihtumista hidastava välijälkihoitoaine, ei varsinainen jälkihoitoaine

E-RED esite

E-RED käyttöturvallisuustiedote

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.