Jälkihoitoaineet

Betonilattian ja laajojen betonipintojen ongelmana on betonin liian nopea kuivuminen, joka aineuttaa betonin pintaan plastista halkeilua tai rakenteellista kuivumiskutistumaa. Kutistuma johtuu betonin tilavuuden muutoksesta, joka tapahtuu kun vesi pääsee haihtumaan betonin pinnalta nopeammin kuin sitä nousee pintaan betonin sitoutumisessa. Tämän ilmiön estämiseksi betonipinnat tulee jälkihoitaa joko levitettävillä aineilla tai muovilla. Yleisesti aineiden levitys suoritetaan ruiskulla tai lastalla.

Jälkihoitoaineet estävät veden haihtumisen

Jälkihoitoaineet muodostavat betonin pintaan tiiviin kalvon joka estää veden haihtumisen betonipinnalta. Varsinaisen jälkihoitoaineen valinnassa tulee huomioida tuleva betonin pinnoitusmenetelmä. Vahapohjaiset tuotteet on mahdollista poistaa vain sinkopuhaltamalla. Jälkihoitoaineita, jotka eivät muodosta varsinaista kalvoa vaan toimivat betonin kanssa yhdessä, ei tarvitse poistaa, vaan ne toimivat pohjusteena pintakäsittelyaineille. Puhutaan myös varhaisjälkihoitoaineista, jotka levitetään heti tuoreelle betonille helpottamaan hiertovaihetta. Näiden tuotteiden lisäksi tulee käyttää myös varsinaisia jälkihoitoaineita.

SILKO-HYVÄKSYTYT JÄLKIHOITOAINEET

Sem®Curing 101 – poistettava pinnoitettaessa sinkopuhaltamalla

Vahapohjainen emulsio, joka ruiskutetaan vastavaletulle betonipinnalle. Sem®Curing 101 muodostaa betoninpintaan kalvon, joka suojaa betonia ennenaikaiselta kuivumiselta kovettumisprosessin aikana. Poistettava sinkopuhaltamalla pinnoitettaessa. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Väyläviraston hyväksymä (SILKO) jälkihoitoaine.

Sem®Curing 101 esite

Sem®Curing 101 käyttöturvallisuustiedote

Sem®Curing 101 SILKO-hyväksyntä

Sem®Curing 111 – välijälkihoitoaine

Geelimäinen välijälkihoitoaine, joka ruiskutetaan vastavaletulle betonipinnalle. Sem®Curing 111 hidastaa kosteuden haihtumista, ja se soveltuu erityisesti nopeasti pintaa kuivattaviin olosuhteisiin, kuten korkea lämpötila, matala ilmankosteus ja tuuliset olosuhteet. Sopii vaakapinnoille. Väyläviraston hyväksymä (SILKO) jälkihoitoaine.

Sem®Curing 111 esite

Sem®Curing 111 käyttöturvallisuustiedote

Sem®Curing 111 SILKO-hyväksyntä

JÄLKIHOITOAINEET

Sem®Curing 210 (vanha nimi Sem®Cure) vaaka- ja pystypinnoille - ei yleensä tarvitse poistaa pinnoitettaessa

Vesiohenteinen polymeeridispersio, joka toimii yhdessä betonin kanssa muodostamatta erillistä kerrosta. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Tuotetta ei yleensä tarvitse poistaa pinnoitettaessa.

Sem®Curing 210 esite

Sem®Curing 210 käyttöturvallisuutiedote

Sem®Curing binder, vaaka- ja pystypinnoille – jätetään pölynsidonnaksi

Kaksikomponenttinen, hartsipohjainen betonin jälkihoitoaine, joka toimii myös pölynsidonta-aineena.

Sem®Curing binder esite

Sem®Curing binder, A-komponentti käyttöturvallisuustiedote

Sem®Curing binder, B-komponentti käyttöturvallisuustiedote

E-RED - varhaisjälkihoitoaine

Haihtumista hidastava varhaisjälkihoitoaine betonipinnoille. Tuote voidaan laimentaa käyttöliuokseksi vedellä suhteessa 1:1.

E-RED esite

E-RED käyttöturvallisuustiedote

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.