Nostoankkurit, -lenkit ja tarvikkeet

Nostoankkurit ja -lenkit ovat betonielementtien siirtoon ja asennukseen käytettäviä elementtien nosto-osia. Kierteiset nostoankkurit ovat Rd-kierteisiä, lukuunottamatta DEMU 1988 -pulttiankkureita. Kierteisten nostoankkureiden kanssa käytetään käyttötarkoituksen ja ankkurin kierteen kanssa yhteensopivia nostolenkkejä. Nostokulman ollessa >45° tulee nostolenkin olla painelevyllinen. Sisäkierreankkureiden muottiasennukseen käytetään muovisia tai metallisia varusteluosia. 

Nostoankkurivalikoimaan kuuluvat myös pikalukittava ns. kuulapääankkuri sekä betoniin valettavat täysvaijerilenkit ja taivutetut vaijerilenkit, kts. kohta ”muut nostoankkurit”.

Hissin ripustukseen käytetäään valuun asennettavaa sisäkierreankkuria ja siihen sopivaa hissilenkkiä. Hissilenkkien jälkikiinnitysvaihtoehtoina ovat läpikiinnitettävä malli ja kemiallisilla ankkureilla kiinnitettävä versio. Kts. lisätietoa kohdasta hissin ripustuslenkit.

Kierteiset nostoankkurit

Muut nostoankkurit

Hissin ripustuslenkit

Nostoelimet

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.