VS-vaarnalenkit

VS-vaarnalenkit koostuvat jäykästä teräskotelosta ja taipuisasta vaijerilenkistä. Vaijeri on yhdistetty lenkiksi ankkurikappaleena toimivalla puristeholkilla. VS-vaarnalenkeillä liitetään betonielementtejä ja -valuja toisiinsa. Ne soveltuvat suoriin ja kulmittaisiin seinien ja myös seinä-laatta -liitoksiin.

Vaarnalenkkisaumat on tarkoitettu vain leikkaus-, ei vetorasitettuihin saumoihin. Vaarnalenkkejä ei tule myöskään käyttää dynaamisesti rasitetuissa saumoissa, esim. maanjäristyskuormat tmv. dynaamiset kuormat.

Vaarnalenkkien saumansuuntainen kapasiteetti saavutetaan asentamalla lenkit käyttöohjeen mukaisesti peltikotelon pidempi sivu saumansuuntaisesti ja lenkit vastakkain. VS-vaarnalenkit tulee asentaa samalle korkeudelle ja samoin päin (vaijerilenkit ylös/alas) sauman molemmin puolin. Saumaa (seinää) vastaan kohtisuoran kapasiteetin saavuttaminen edellyttää seinän päiltä vaarnamaista muotoa, jonka perusteella vaarnalenkkisaumalle voidaan laskea kapasiteetti. 

VS-K-käyttö- ja suunnitteluohje

VS-BY-5B-EC2-no120 käyttöseloste

 

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.