Kuidut mainos.jpg

Mikro- ja makrokuidut

Mikrokuituja käytetään betonirakenteissa betonin plastisen kutistuman aiheuttaman halkeilun hallintaan. Makrokuidut ovat rakenteellisia kuituja joilla parannetaan betonin vetolujuutta.

Mikrokuidut

Eurofiber-kuidut 

ovat yksisäikeisiä polypropeenikuituja, joita käytetään betonissa ja laastissa. Ne muodostavat betoniin tai laastiin kolmiulotteisen kuituverkoston, joka estää tehokkaasti kutistumis- ja lämpöjännityksestä aiheutuvien halkeamien kasvamisen.  

Eurofiber esite

Eurofiber suoritustasoilmoitus/DoP

PP-Mix polypropeenikuitu 

on multifilamentti eli ns. monisäikeinen mikrokuitu. PP-Mix soveltuu erityisesti näkyviin jäävien betonipintojen valuihin hyvän sekoittuvuuden ja betonimassassa paikallaanpysyvyyden ansiosta. PP-Mix ei pyri nousemaan betonimassan pintaan hydrostaattisen nosteen johdosta. Multifilamenttirakenteista PP-Mixiä riittää sen suuremman kosketuspinnan ansiosta pienempi annostelu kuin kalvomaisia mikrokuituja.

PP-Mix esite

PP-Mix suoritustasoilmoitus/DoP

Makrokuidut

Synteettisiä makrokuituja käytetään maanvaraisissa lattioissa, pintabetoneissa, elementeissä ja ruiskubetoneissa. Hyvän vetolujuuden, pituuden ja suuren kappalemäärän avulla kuidut välittävät voimia myös halkeilleessa betonissa kuten teräskuidutkin. Makrokuitujen murtovenymä aiheuttaa kuitenkin joitakin rajoitteita niiden käytölle.

Concrix®kaksoisrakenteinen synteettinen makrokuitu

Concrix®kuidun ydin on korkean lujuuden ja kimmomoduulin omaavaa ainetta ja sen pintakerros on muotoiltu niin, että se muodostaa hyvän tartunnan betoniin. Kuitu on teipattu kiekoiksi hyvän sekoittuvuuden varmistamiseksi. Concrix®-makrokuidulle on saatavana mitoituspalvelu valmistajan toimesta yllämainittuihin käyttötarkoituksiin. 

Concrix PowerPak -esite

Concrix ES esite

Concrix ES suoritustasoilmoitus/DoP

Concrix HS 35 esite

Concrix HS 35 suoritustasoilmoitus/DoP

Concrix työohjeet

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.