Väripigmentit

Kyrö Distillery tynnyrivarasto – Isokyrö

Kyrö Distillery Company on viiden ystävyksen vuonna 2014 perustama ruistislaamo. Virkeä yritys on kahminut palkintoja nuoresta iästään huolimatta. Taskussa on mm. vuoden parhaan gin & tonicin -palkinto sekä muita tunnustuksia. Palkintojen myötä tuotanto on kasvanut nopeasti ja tislaamo tarvitsi lisää tilaa

Kyro Distillery pieni kuva.jpg

Uuden 1000 neliöisen tynnyrivaraston tuli olla varastotilan lisäksi myös osa tuotantoprosessia. Viskin valmistuksessa itse valmistusprosessi on tärkeä: tislauksen jälkeen viski tulee varastoida puutynnyreissä vakioiduissa olosuhteissa vähintään kolme vuotta. Tuotantoprosessin ja palosuojauksen vaatimukset täytti parhaiten suorakaiteen muotoinen kokonaan betonista toteutettu elementtiratkaisu.

Kyrö Distillery halusi kunnioittaa juuriaan ja toivoi tynnyrivarastonsa sulautuvan saumattomasti pohjalaiseen kulttuurimaisemaan. Näin varaston ulkomuoto suunniteltiin muistuttamaan pohjalaista puulatoa kaikkine yksityiskohtineen. Julkisivuelementtien muotit tehtiin olemassa olevan vanhan ladon lautakuviosta hartsimuottitekniikalla, joka toistaa vanhojen lautojen pienimmätkin detaljit valmiissa betonijulkisivussa. Oikean, sään pieksemän värisävyn Oy Tara-Element Ab:n valmistamille elementeille antoi Semtun musta väripigmentti Bayferrox 360.

 

Avanto Arkkitehdit Oy:n suunnittelema viskitynnyrivarasto on ollut voitokas, sillä kohde voitti Vuoden Betonijulkisivu 2019 -palkinnon. Eikä ihme, onhan varasto moderni osoitus rakennustekniikasta, mutta silti alkuperäänsä kunnioittava.

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.