Väripigmentit

Olympiastadionin perusparannus ja uudistaminen - Helsinki

Olympiastadion on upea historiallinen maamerkki, joka valmistui vuonna 1938. Vuonna 2016 alkaneiden korjaus- ja laajennustöiden tarkoitus oli parantaa tilojen toiminnallisuutta vastaamaan paremmin nykytapahtumien tarpeita. Perusparannuksen ja uudistamisen myötä Olympiastadion sai lisää mm. maanalaisia tiloja, uudet rapatut julkisivut sekä entisöidyn pääkatsomon katoksen. Olympiastadion oli korjauskohteena haastava, sillä uudet ja vanhat rakenteet, materiaalit sekä uusi teknologia piti sovittaa saumattomasti yhteen.

Kohteen betonitoimittaja Rudus Oy valitsi Semtun CE-merkityn Titaanivalkoinen R -titaanidioksidin betonin vaalentamiseen. Kohteen tilaaja oli Stadion-säätiö, rakennuttaja Helsingin kaupunki, arkkitehtisuunnittelusta huolehti Arkkitehdit NRT Oy ja Arkkitehtitoimisto K2S Oy. Projektinjohtourakoitsija kohteessa oli Skanska Talonrakennus Oy. Tämä erityistä taitoa ja eri tahojen pitkäjänteistä yhteistyötä vaativa kohde valittiin ansaitusti Vuoden 2020 betonirakenteeksi sekä vuonna 2022 Olympiastadionin perusparannus sai fib:n ”Award for Outstanding Concrete Structure”- palkinnon ”Buildings” -sarjassa.

Olympiastadion-Tuomas Uusheimo pieni.jpg

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.