Kiinnityskiskojärjestelmät

 JTAJXA ja JZA -kiinnityskiskot ovat tyssätappitartunnalla varustettuja C-kiskoprofiileja, joilla voidaan tehdä voimaa siirtäviä kiinnityksiä betonivaluun ilman työmaahitsauksia. Kiinnityskisko takaa säätövaran kiskon pituussuunnassa, kohtisuorassa suunnassa säätö tehdään käyttämällä pitkiä kiinnitysreikiä liittyvissä osissa. JXA ja JZA -kiskoissa on sisäpinnassa hammastus, jonka avulla voidaan siirtää myös kiskon pituussuuntaisia voimia. Lisäksi löytyy ilman tartuntoja oleva JM-asennuskisko, joka voidaan esimerkiksi hitsata teräsrakenteeseen.

Kiskon tärkeimmät ominaisuudet tulevat ilmi sen tunnuksesta:

JTA W50/30-150-FV = ankkurikisko, profiilin leveys 50 mm, korkeus 30mm ja kiskon pituus 150 mm. W = kuumavalssattu kiskoprofiili, FV = kuumasinkitty (feuerverzinkt)

JM K38/17-6000-A4 = asennuskisko, profiilin leveys 38 mm, korkeus 17 mm  ja kiskon pituus 6000 mm. K = kylmävalssattu kiskoprofiili, A4 = haponkestävä teräs.

Materiaalivaihtoehdot kiskotyypistä riippuen:
wb = käsittelemätön teräs
fv   = kuumasinkitty
A2 = ruostumaton teräs
A4 = haponkestävä teräs

Mitoitusohjelma saatavilla

JTA-kiinnityskiskot voi mitoittaa ETA-hyväksynnän mukaisesti Jordahlin sivuilta ladattavalla mitoitusohjelmalla

JTA Suoritustasoilmoitus/DoP

JM Suoritustasoilmoitus/DoP


ETA-hyväksyntädokumentit (englanninkieliset): 

Hyväksyntä-ETA-JM-15-0386

Hyväksyntä ETA-JTA-09-0388

Linkit ohjeisiin valmistajan sivuilla:

JTA-kiskot-ETA käyttöohje

JTA-kiskot ETA suunnitteluohje


Katso JTA-kiskojen asennusvideo:

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.