Lattiasaumat

Betonilattioihin tarvitaan liikuntasauma kutistumien ja lämpöliikkeiden vuoksi. Liikuntasauman tulee sallia lattian liikkeet kahteen suuntaan ja lisäksi siirtää sauman reunalla olevat kuormitukset sauman toiselle puolelle. Lattian reunat lisäksi käyristyvät jonkin verran, jolloin liikuntasauman tulee estää käyristymistä ja varmistaa saumareunojen pysyminen samalla tasolla. Liikuntasauman paikka määräytyy yleensä lattian päivävalualueen mukaan. Paras tapa saada toimiva ja kestävä liikuntasauma on käyttää valmiita liikuntasaumaprofiileja, jotka täyttävät kaikki yllämainitut vaatimukset.

Lämpökatkokynnys on energiatehokas ratkaisu, jolla estetään lämpimän tilan lämpövuoto kylmään tilaan. Tuotteen käyttökohteita ovat esimerkiksi erilaisten hallien ja autotallien kynnykset sekä kylmien ja lämpimien tilojen väliset saumat. 

Cosinus-liikuntasaumaprofiili
Seuraavan sukupolven aaltomainen sinus-liikuntasaumaprofiili.

Omega-liikuntasaumaprofiili
Omega on valmiiksi raudoitettu ja koottu, mittatarkka, tukeva, limijatkoksin toteutettava betonilattioiden liikuntasaumaprofiili.

Saumojen tiivistys ja suojaus
Sem®saumanauha ja Egoflex 423 -tiivistysmassa.

Sem®Joint WP -liikuntasauma
Valumavesitiivis liikuntasaumaprofiili, joka on tarkoitettu lähinnä pysäköinti­tilojen betonisten paikallavalulaattojen liikuntasaumaan.

Sinus-korjaussauma
Betonilattioiden liikuntasaumojen korjaukset kannattaa tehdä Sinus-korjaussaumalla ja Cempac 540 F -korjausmassalla. 

Semtu RaveBlock -lämpökatkokynnys
Semtu RaveBlock -lämpökatkokynnyksellä voidaan samalla katkaista betonilattian kylmäsilta sekä asentaa siisti, tiivis ja kestävä kynnys.

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.