Vetotangot ja -vaijerit

Vanhankirkonsilta - Hyvinkää

Vanhankirkonsilta on kevyelle liikenteelle tarkoitettu kaarisilta, joka yhdistää Uudenmaankadun ja uuden Hangonsillan asuinalueen. Uuden sillan kautta pääsee turvallisesti mm. Kipinä-taloon, jossa sijaitsee Hyvinkään lukio. Silta on 300 metriä pitkä ja se tarjoaa täysin esteettömän kulun keskustasta uudelle ja kehittyvälle alueelle. Kaunis kaarisilta mukautuu hyvin ympäristöönsä, sillä sillan rakenteiden corten-teräs toistaa Kipinä-talon visuaalista ilmettä.

Kohteen rakennuttaja oli Hyvinkään kaupunki ja pääurakoitsija GRK Infra Oy. Sillan rakennussuunnittelun teki Sweco Infra & Rail Oy. Teräsrakenteet siltaan toimitti teräsrakentamisen erikoisosaaja Normek Oy.

Vanhan kirkon silta umix Hyvinkää (54).jpg

Sillan kansi tuettiin Semtun tuotevalikoiman innovatiivisilla Pfeifer UMIX-vetotankojärjestelmän vetotangoilla, joilla on ETA-hyväksyntä. UMIX-vetotankojärjestelmän nerokkuus piilee standardoiduissa haarukkapäiden rakenteissa, jotka soveltuvat sekä vaijeri- että tankojärjestelmiin. UMIX-vetotankoja käyttämällä sillasta tulee kevytrakenteinen ja ilmava, mutta turvallinen.

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.