Vetotangot ja -vaijerit

Vanhankirkonsilta - Hyvinkää

Vanhankirkonsilta on kevyelle liikenteelle tarkoitettu kaarisilta, joka yhdistää Uudenmaankadun ja uuden Hangonsillan asuinalueen. Uuden sillan kautta pääsee turvallisesti mm. Kipinä-taloon, jossa sijaitsee Hyvinkään lukio. Silta on 300 metriä pitkä ja se tarjoaa täysin esteettömän kulun keskustasta uudelle ja kehittyvälle alueelle. Kaunis kaarisilta mukautuu hyvin ympäristöönsä, sillä sillan rakenteiden corten-teräs toistaa Kipinä-talon visuaalista ilmettä. Kohteen rakennuttaja on Hyvinkään kaupunki, pääurakoisija GRK Infra Oy, rakennesuunnittelija Ramboll Finland Oy ja sillan teräsrakenteet toimittaa teräsrakentamisen erikoisosaaja Normek Oy.

Vanhan kirkon silta Hyvinkää vetotangot UMIX (67).jpg

Sillan kansi tuettiin Semtun tuotevalikoiman innovatiivisilla Pfeifer UMIX-vetotankojärjestelmän vetotangoilla, joilla on ETA-hyväksyntä. UMIX-vetotankojärjestelmän nerokkuus piilee standardoiduissa haarukkapäiden rakenteissa, jotka soveltuvat sekä vaijeri- että tankojärjestelmiin. UMIX-vetotankoja käyttämällä sillasta tulee kevytrakenteinen ja ilmava, mutta turvallinen.

Semtu on rakennusalan tekninen tukkukauppa. Kehitämme ja toimitamme tuotteita ja ratkaisuja betoni- ja rakennusteollisuudelle – jo vuodesta 1942.