Jälkihoitoaineet

Betonilattian ja laajojen valujen ongelmana on betonin liian nopea kuivuminen, joka aiheuttaa betonin pinnalle plastista halkeilua tai rakenteeseen kutistumahalkeamia. Kutistuma johtuu massan tilavuuden muutoksesta, jota tapahtuu kun vesi betonin pinnalta haihtuu nopeammin kuin sitä erottuu massasta. Näiden tapahtumien kontrolloimiseksi ja estämiseksi käytetään jälkihoitoainetta ja ns. varhaisjälkihoitoainetta. Tuote ruiskutetaan tai levitetään lastalla betonin pinnalle oikeaan aikaan ja se muodostaa tiiviin, väliaikaisen kalvon, joka estää liian nopeaa betonin kuivumista.

Jälkihoitoaineen valinnassa on huomioitava myös sen poistaminen betonipinnalta. Jotkut tuotteet kiinnittyvät pintaan niin tiukasti, että niiden poistaminen on vaikeaa. 

Curing 101 SF - erittäin vaikea poistaa

vahapohjainen emulsio, joka ruiskutetaan vastavaletulle betonipinnalle. Curing 101 SF  muodostaa betoninpintaan kalvon, joka suojaa betonia ennenaikaiselta kuivumiselta kovettumisprosessin aikana. Sopii vaaka- ja pystypinnoille. Liikenneviraston hyväksymä jälkihoitoaine.
Curing-101SF-esite.pdf 
Curing-101-SF-ktt.pdf  


MasterKure 220 WB (entinen Curing 99)  - vaikea poistaa
akryylidispersio vaaka- ja pystypinnoille. MasterKure 220 WB muodostaa betonin pinnalle vettä läpäisemättömän kalvon, joka hidastaa ratkaisevasti veden haihtumista kovettumisen aikana. Voidaan käyttää välijälkihoitoon laimentamalla MasterKure WB 220 vedellä suhteessa 1:5.
Masterkure-220-WB-esite.pdf
MasterKure-220-WB-ktt.pdf

Pieri®Curing TP-2002, vaakapinnoille - helppo poistaa
synteettinen, vesiohenteinen emulsio. Voidaan käyttää kaikkiin betonilaattoihin, betonikäytäviin ja teollisuuslattioihin.
Pieri-Curing-TP-2002-esite.pdf 
Pieri-Curing-TP-2002-ktt.pdf

Sem®Curing binder, vaaka- ja pystypinnoille - jätetään pölynsidonnaksi

Kaksikomponenttinen, hartsipohjainen betonin jälkihoitoaine, joka toimii myös pölynsidonta-aineena.

SemCuringBinder-esite.pdf

Sem-Curing-Binder-A-ktt.pd
Sem-Curing-Binder-B-ktt.pdf

Jälkihoitoaineen levitykseen soveltuu helppokäyttöinen, varmatoiminen Gloria-paineruisku.

Gloria-paineruisku-esite.pdf