Mikro- ja makrokuidut

Mikrokuituja käytetään betonirakenteissa betonin plastisen kutistuman aiheuttaman halkeilun hallintaan. Niitä ei voida käyttää raudoituksen korvaajana kuten teräskuituja.

Eurofiber-kuidut ovat polypropeenikuituja, joita käytetään betonissa ja laastissa. Ne muodostavat betoniin tai laastiin kolmiulotteisen kuituverkoston, joka estää tehokkaasti kutistumis- ja lämpöjännityksestä aiheutuvien halkeamien kasvamisen.  
Eurofiber-esite.pdf                                

CE: Suoritustasoilmoitus


PP-Mix polypropeenikuitu
on multifilamentti eli ns. monisäikeinen mikrokuitu. PP-Mix soveltuu erityisesti näkyviin jäävien betonipintojen valuihin hyvän sekoittuvuuden ja betonimassassa paikallaanpysyvyyden ansiosta. PP-Mix ei pyri nousemaan betonimassan pintaan hydrostaattisen nosteen johdosta. Multifilamenttirakenteista PP-Mixiä riittää pienempi annostelu kuin kalvomaisia mikrokuituja sen suuremman kosketuspinnan ansiosta.

PP-Mix-pieni.jpg

PP-mix-esite.pdf   

CE: Suoritustasoilmoitus


Synteettisiä makrokuituja käytetään maavaraisissa lattioissa, pintabetoneissa, elementeissä ja ruiskubetoneissa. Hyvän vetolujuuden, pituuden ja suuren kappalemäärän avulla kuidut välittävät voimia myös halkeilleessa betonissa kuten teräskuidutkin. Makrokuitujen murtovenymä aiheuttaa kuitenkin joitakin rajoitteita niiden käytölle.

Concrix®  Kaksoisrakenteinen synteettinen makrokuitu

Concrix®kuidun ydin on korkean lujuuden ja kimmomoduulin omaavaa ainetta ja sen pintakerros on muotoiltu niin, että se muodostaa hyvän tartunnan betoniin. Kuitu on teipattu kiekoiksi hyvän sekoittuvuuden varmistamiseksi. Concrix®-makrokuidulle on saatavana mitoituspalvelu yllämainittuihin käyttötarkoituksiin. 

Concrix-pieni.jpg

Tuote-esitteet:
Concrix ES
Concrix HS 35

CE: suoritustasoilmoitukset

DoP Concrix-EN
DoP-Concrix-HS-35

Työohjeet:

Concrix-työohjeet-FI.pdf

Lisätietoja muista synteettisistä kuiduista valmistajan sivuilta:
www.bruggcontec.com